trenru
FABRİKA
FABRİKA
OFİS
+90 555 396 32 04 Pzt - Cm 08:30 - 18:00 Sanayi Mah. 60348. Cad. No:32 Şehitkamil/Gaziantep
+90 506 969 84 96 Pzt - Cm 08:30 - 17:00  Gaziantep Üniversitesi Teknopark Şahinbey/Gaziantep
Uluslararası Standart
TSE - CE - ISO
Yerli Üretim
MADE IN Türkiye
Memnuniyet
%100 Mutlu Müşteri
TEKLİF AL

Sıkça Sorulan Sorular

BUHAR KAZANLARI KULLANIM NEDENERİ VE KULLANIM ALANLARI

Kullanım nedenleri ;
• Yüksek sıcaklıklara çıkmak mümkündür.
• Sabit sıcaklık şartını sağlamak ve korumak kolaydır.
• Buhar saf bir maddedidr ve hijyeniktir, yani sterildir.
• Çok iyi bir ısı taşıyıcıdır.
• Geri dönüşümü ile enerji tasarrufu yapılabilir.
Buharın Kullanım Alanları
• Petrokimyada
• Termik santrallerinde elektrik üretiminde (Buhar türbinleri)
• Sterilizasyon amacı ile ilaç ve gıda endüstrisinde
• İnşaaat malzemelerin endüstrisinde
• Buharlı ısıtma sistemleri (kalorifer tesisatlar)
• Rafinerilerde
• Kimyasal prosesler
• Gıda endüstrisinde
• Sterilizasyon (ambalaj ve gıda)
• Gübre endüstrisinde
• Kauçuk ürünlerinde ve imalatında
• İnşaat malzemeleri endüstrisinde
• Kağıt endüstrisinde
• Ahşap işletmesi ve şekillendirilmesi
Daha bir çok yerde kullanılmaktadır.

BUHAR KAZANI İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

Doyma sıcaklığı: Uygulanan basınçta suyun kaynama noktasına ulaştığındaki sıcaklığa, doyma sıcaklığı denir.
Sıkıştırılmış sıvı: Uygulanan basınçta suyun sıcaklığı doyma sıcaklığının altında kalmış ise sıkıştırılmış sıvı terimini alır.
Doymuş sıvı: Uygulanan bir basınçta o basınca denk gelen doyma sıcaklığında olup, içinde en ufak bir buhar molekülü olmayan suya doymuş sıvı denir. Su buharlaşmanın başlangıcındadır.
Doymuş buhar: Verilen bir basınçta o basınca karşılık gelen doyma sıcaklığında olup, suyun tamamının buhar fazında olduğu durumdur. Buhar yoğuşma sınırındadır.
Kızgın buhar: Uygulanan basınçta buharın sıcaklığı aynı basınçtaki doyma sıcaklığından daha yüksekse buhar kızgın buhar terimini alır.

YAKIT TANKI İZOLESİ NASIL YAPILIR?

• Yakıt tankları açık alanda kullanılacakları zaman ısıya ve soğuğa karşı dayanıklılığı artırılması için tankın yüzeyi Camyünü – Taş yünü gibi ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanır ve bunun dışına da galvaniz sac – paslanmaz sac – alüminyum sac gibi dış etkenlerden koruyan bir yalıtım yapılır ve yakıt tankı hava şartlarından izole edilmiş olur.

CE BELGESİ NEDİR ?

CE İşareti ürünlerin serbest dolaşımını elde etmek hedefiyle Avrupa Birliği’nin, 1985 yılında oluşturduğu”Yeni Yaklaşım” çerçevesinde uygulanan bir sağlık ve güvenlik göstergesidir. AB genelinde kullanılmış olan değişik uygun direktif göstergeleri yerine AB yönergelerine uygunluğu belirten tek tip bir AB göstergesi kullanılması hedeflenmiştir.

BACA GAZI ISI SEVİYESİ

Baca gazından 20’C düşmesi, Kazanın %1 daha fazla verimli olması demektir.

YAKIT TANKI KALINLIĞI NE OLMALIDIR ?

Standartı çapa göre değişmektedir. TS EN 12285 Standartında üretilmektedir.

CİDAR NE İŞE YARAR ?

Yakıt tankı gövdesinde oluşacak hasarda erken uyarı sistemi sağlayacak ikinci bir gövde.

SUMP NEDİR ?

Yer altı yakıt tanklarında manevra odasıdır.

YER ALTI YAKIT TANKINDA AYAK OLUR MU ?

Toprak içinde bulunacağı için ayağa gerek yoktur.

YAKIT TANKI ANOTU NEDİR ?

Korozyona karşı tank gövdesine takılan alettir.

YAKIT TANKINDA TAKVİYE ÇEMBERİ NE İŞE YARAR ?

Yer altı yakıt tanklarının kapasitesi büyük olanlarında güçlendirmek için içten atılan takviye
çemberidir.

YAKIT TANKI MENHOLÜ NEDİR ?

Yakıt tanklarının giriş ve çıkış bölümlernde bulunan gereklikle içine girilebilen alanlardır.

YAKIT TANKI KAPLAMASI KAÇ ÇEŞİTTİR ?

TS EN 12285 Normuna göre 3 çeşit kaplaması vardır. Detaylar için sitemizdeki ilgili açıklamayı okuyabilirsiniz.

BOYLERİN KULLANIM ALANI NERELERDİR ?

Apartmanlar, ticari işletmeler, konutlar, hastaneler, askeri tesisler, oteller, yüzme yada havuz tesisleri, spor tesisleri, halı sahalarda, çamaşırhane, yemekhane, fabrikalar, okullar, üniversiteler ve kamu kurumları gibi uzayıp giden, kısacası kurulumunun müsait olduğu ve sıcak suya ihtiyaç olan her yerde kullanılabilir.

BOYLERİ HANGİ BÖLGELERDE VE NE KADAR SÜRE İLE KULLANABİLİRİZ ?

Boyleri güneş enerjisi gibi çevresel anlamda sınırlayan herhangi bir etmen yok çünkü boyler ısı kaynağı (kombi, buhar kazanı, kalorifer kazanları) olarak başka bir kaynağı kullandığı için diğer kaynağın aktif olup olmadığından etkilenir. Genellikle ısı kaynağı olarak kullandığımız ısıtıcılar kışın aktif ve yazında pasif durumda olduğundan boyler ancak o zaman pasif duruma geçer. Isı kaynağının çalışmadığı dönemlerde elektrik enerjisiyle ya da güneş enerjisiyle desteklenebilir. Boyleri ülkemizin tüm bölgelerinde ve ısı kaynağının var olduğu süresince 7/24 kullanabilirsiniz.

BOYLERİ SADECE KIŞIN MI KULLANABİLİRİM ?

Yalnızca serpantinle kullanılacaksa boyler bir ısı aktarıcısı konumunda olacağından, ek bir ısı kaynağına ihtiyaç duyar böyle durumlarda yalnızca kışın kullanılabilir. Ama rezistans desteğiyle de uygun fiyatlara yazında sıcak su ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

BOYLER İLE YAZIN TASARRUF SAĞLAYABİLİR MİYİM ?

Elbette sağlar. Bir spor tesisinin günlük ihtiyacı olan sıcak su miktarı ortalama 1 ton olduğunu düşünelim. Şimdi bu bir tonu bir kerede kullanmayacağından 30 litrelik parçalar halinde alsa 33 kez alım yapar, kombi ya da kazan her açılıp kapanmasın da daha fazla yakıt tüketir ve hemen sıcak su veremeyeceğinden bir miktarda soğuk su israf olur. Ancak boylerli bir sistemde kombi 1 tonluk suyu ısıtmaya çalışmayacak yalnızca kombi ve boyler içinde serpantinlerde dolaşan su kadar suyu ısıtmış olacak, bu suyu pompa yardımıyla sistemde döndürmüş olacaktır. Boylerin mükemmel izolasyonu sayesinde ısıtılan sıcak su ihtiyaç olan derecede uzun süre hazır olarak depolanabilir.

BOYLER ÇEVRE KOŞULLARDAN ETKİLENİR Mİ ?

Boylerlerin tasarımı çevre koşulları da göz önüne alınarak yapılmıştır. Örneğin nemli bir depo yada kazan dairesi gibi yerlerde onun paslanmasını önleyecek koruma uygulamaları ve ısı kaybını önleyecek izolasyon uygulamaları ile güçlendirilmiştir. Hijyen, sızdırmazlık, dayanıklılık ve güvenlik gibi kalite standartlarını belirleyen bir dizi testten geçtikten sonra kullanıma uygun olduğu tescil edilmiştir.

KIZGIN YAĞ KAZANI NASIL ÇALIŞIR ?

Daha önceki yazılarımızda bahsedildiği üzere, kızgın yağ kazanlarına üretim yapmak için aşırı yüksek sıcaklıklara gerek duyulan sektörlerde sıkça rastlandığını ifade etmiştik. Peki, bir kızgın yağ kazanı nasıl çalışır hiç merak ettiniz mi? Aslında kızgın yağ kazanının çalışma prensibi ile buhar kazanının çalışma prensibi birbirine benzer. İkisinde de katı, gaz veya fuel-oil tarzı sıvı yakıtlar esas enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Kazanla söz gelimi bir üretim tesisine aktarılmak istenen ısı miktarı yine sirkülasyon pompası aracılığıyla sağlanırken, ısının nakledilmesi buhar kazanında olduğu gibi yakıttan çıkan yüksek sıcaklığa ulaşmış dumanla değil de, ısı transfer yağları vasıtasıyla gerçekleştirilir.

EMNİYETLİ BİR KIZGIN YAĞ KAZANI NASIL ÇALIŞIR ?

Güvenlik riskinin asgari düzeye indirildiği, emniyetli diye tabir edilebilecek bir kızgın yağ kazanı nasıl çalışır? Her şeyden önce kazanlarda herhangi bir yağ türü değil, sadece ve sadece ısı transfer yağları diye adlandırılan yağlar kullanılmalıdır. Bu yüksek teknolojili kazanlar için özel olarak üretilen bu yağlar kazanınızın verimli bir şekilde çalışmasını temin ederek kazanınızı beklenmedik arızalardan da korumuş olur. Bunun dışında kızgın yağ kazanlarının düzenli aralıklarla yapılacak kontrolleri ihmal edilmemeli ve kızgın yağ kazanlarının bulunduğu yerlerde her an kullanıma hazır olacak şekilde çeşitli yangın söndürücüler bulundurulmalıdır.

HATALI KULLANILAN KIZGIN YAĞ KAZANI NASIL ÇALIŞIR ?

Alçak basınçlarda yüksek ısı değerlerine ulaşma avantajına sahip olmasından dolayı pek çok endüstri kolunda tercih edilen kızgın yağ kazanları, eğer düzgün çalışmazsa hem işletmeleri büyük zarara sokabilir hem de büyük güvenlik riskleri meydana getirebilir. Bu yüzden hatalı çalışmakta olan bir kızgın yağ kazanı nasıl çalışır sorusu önemlidir. Bu noktada kazan çalışırken oluşan bazı değişiklikler bize ipucu vermektedir. Bunlardan bazıları, kazanın bacasından duman çıkması ve dumanın rengi gibi, yine alevin rengi ve büyüklüğü gibi, sirkülasyon pompasının devre dışı kalması gibi durumlardır.

KIZGIN YAĞ HAZIRLAYICI KAZAN SİSTEMİNDE İSTENEN ÖZELLİKLER ?

Kızgın yağ kazanı; kaynama sıcaklıkları 260°C ile 390°C arasında değişen ısı transfer yağları kullanılan ısıtma sistemleridir. Bir çok endüstriyel proseste kullanılmaktadır.

BETON KÜRLEME BUHAR İHTİYACI NE KADARDIR ?

Beton Kürleme Buhar ihtiyacı Ne Kadardır ?
sizlerden gelen ve kapasite miktarının hesaplaması genellikle zor olan beton kürleme kapasite ihtiyacını 4-6 bar işletme basıncında ve 1m3beton/saat beton kürlemek için 20kg/h buhara ihtiyaç vardır.

BUHAR VE SUYUN ENERJİ FARKI

Buhar Su’ya göre 5 kat daha fazla enerji taşır.

LARK NE KADAR BUHAR ÇEKER

Lark normal standarlarda ise 1200kg/h ile 1400 kg/h arasında maksimum kapasitede buhar çeker
daha ayrıntılı sorularınız için lütfen sitemizde bulunan mail adresimize mail atınız
En geç bir gün içerisinde yanıtlanacaktır. (iletişim numaranızı bırakırsanız arayarakta bilgilendirme yaparız)

BUHAR KAZANI SATAN FİRMALAR

Buhar kazanı satan ülkemizde çok fazla olmak ile beraber asıl önemli olan buhar kazanını hangi fiyata aldığınız değil , buhar kazanı alacağınız firmanın kazan için gerekli olan sertifikalara sahip olması gerekmektedir. bu belgelerin en başında CE belgesi gelir.

REKÜPERATÖR NEDİR

Reküperatör atık ısıyı geri kazanmak için kullanılan ters akışlı bir ısı eşanjörüdür.
Karşı akışlı akışkanların birbirine ısı transfer etmeleri mantığına dayanır.
Örnek olarak plakalı eşanjörleri verebiliriz.
Ticari mekanlarda; atılan kirli havanın ısısını, dışarıdan emilen taze havaya transfer eder. Bu işlemi ek bir enerji harcamadan gerçekleştirir. Dışarı atılan havadan dolayı mekana gereken ısıtma enerjisini en az %45 civarında azaltır.
Atılan kirli havanın ısı yükü, ısı borulu bir eşanjör vasıtası ile emilen taze havaya geçirilir. Her iki sıcaklık farkının %55’i kadar bir ısı yükü geri kazanılır.
Üzerinde bulunan kontrol ünitesi sayesinde, yaz ve kış aylarında taze ve kirli hava sıcaklıklarının farkı 20C ve üzerinde olduğunda otomatik devreye girer.
İstenildiği durumlarda sadece mekanın havasını dışarı atmak veya sadece dışarıdan taze hava emmek için de kullanılabilir.
Isı eşanjöründe, emiş ve eksoz havasının cihazda geçiş yolları tamamen ayrıdır. Bu sebeple eksoz havasında bulunan bakteri ve kokular, emiş havasına karışmazlar.
Üzerinde bulunan filtreler sayesinde havayı temizler.
Opsiyonel olarak, ek filtreler de koymak mümkündür. Örneğin, davlumbazdan çıkan yağlı ve kokulu havadan, yağ dumanı ve kokuyu yok etmek için aktif karbon filtre konulabilir.

BUHAR SAYACININ ÖNEMİ

Bazı marka ve modellerde buhar sayacı titreşime göre buhar sayımı yapar.
(Titreşimden Etkileniyor). Sağlıklı bir ölçüm yapabilmesi için buhar sayaçları uzman kişiler tarafından seçilmelidr.
buhar hızınn 70 ile 110 m/Sn arasında olursa en ideal buhar ölçümünü yapar.

PİSLİK TUTUCU BAĞLANTI ŞEKLİ

Buhar hatlarında ki pislik tutucular mevcut hatta yatay bağlanmalıdır.

KOÇ DARBESİNİN BASINCI NE KADARDIR

Koç Darbesi olunan yerde mevcut buhar basıncın 10 katı büyüklüğünde bir basınç olur
bu çok şiddetki bir ses ve vuruntu olarak kendisini hissettirir.

KURUTMA FABRİKASI İÇİN BUHAR HESAPLAMASI

Üretim prosesinizde kaç tane kurutma ünitesi kuracaksınız söyleyin
kapasitenizi hesaplayarak size en uygun kapasite seçimi yapalım.
(lütfen mail atınız)

MAKARNA FABRİKASININ ISI YÜKÜ NEDİR

Fabrika üretim kapasitenizi söyleyin.
Saatlik ısı kapasitenizi ve gerekli basıncı hesap edelim.
(lütfen mail atınız)